Video Interactie Begeleiding

praktijkdeurVaak zien we dat kinderen met hechtingsproblematiek niet goed in hun vel zitten; onhandig zijn, veel ongelukjes hebben, soms een onvoorstelbare pijngrens hebben om dan weer in paniek te raken bij de kleinste pijntjes.

Met video interactie begeleiding (VIB) wordt er, aan de hand van korte video registraties, samen met de ouders gekeken naar wat er wèl goed gaat en worden kwaliteiten van ouders en kinderen aangesproken en versterkt.

Door het stil of langzaam zetten van beelden zien ouders hoeveel er in kleine momenten gebeurt aan interactie tussen hen en hun kind en waar het kind wel of niet positief op reageert.

Door het kind (en jezelf) te benoemen; zeggen wat je kind doet, denkt, voelt of wilt, voelt het kind zich gezien en erkend. Dit “omarmen met je stem”, is soms niet genoeg. Wanneer ervan uitgegaan wordt, dat het lichaam alles onthoudt wat er mee gebeurd is (onbewust), dan kan je als ouder nog zoveel benoemen; het kind heeft het letterlijk niet ervaren. Het gevoel dat je er toe doet……, dat je er mag zijn van top tot teen. Sherborne Samenspel biedt hiervoor een alternatief.